Threads – sve što trebate znati o novoj društvenoj mreži 17.01.2024.

Ako ste nedavno scrollali Instagramom, sigurno ste primijetili kratke objave koje podsjećaju na nekadašnje tvitove ili objave na današnjoj mreži X. Kako bi unaprijedili iskustvo korisnika u privatnoj komunikaciji, Instagram je predstavio aplikaciju koja se zove Threads. Što je Threads i zašto je krajnje vrijeme da isprobate ovu novu društvenu mrežu – pročitajte u nastavku! 




Što je Threads? 
Threads na prvi pogled iznimno podsjeća na nekadašnji Twitter, današnji X. Ukratko rečeno, to je platforma koja nudi prikaz tekstualnih objava koje korisnicima omogućuju praćenje onoga što se događa u svijetu i započinjanje vlastitih razgovora. Jedan thread ili post koji objavljujete ograničen je brojem znakova, tako da maksimalno možete iskoristiti 500 znakova. Uz to, moguće je dodati fotografiju, videozapis ili poveznicu. S obzirom na to da se prilikom prvog prijavljivanja na društvenu mrežu prijavljujete s Instagram profilom, automatski možete zapratiti sve one osobe koje pratite i na svom Instagram profilu. Ipak, algoritam vam nudi prijedloge profila koji bi vas zanimali i predlaže potencijalne favorite koje možete zapratiti. 

Koje su glavne značajke Threadsa? 
Threads je veoma jednostavan za korištenje i na prvu veoma podsjeća na Instagram. Osim što možete samostalno objaviti thread ili post, možete koristiti još i ikonu srca ili like ako vam se sviđa nečiji thread, komentirati, repostati ili podijeliti sadržaj na drugim platformama. S obzirom na to da je dio Meta platforme i direktno povezan s Instagramom, ne čudi da je olakšano dijeljenje sadržaja na Instagramu. Zanimljivo je i da ova društvena mreža trenutno ne nudi opciju oglašavanja, tako da korisnici mogu konzumirati sadržaj bez neželjenih oglasa. 

Koja je razlika između Threadsa i X-a? 
Prva i glavna razlika između ove dvije mreže je jednostavnost postavljanja i služenja Threadsom. Prijava na društvenu mrežu traje ukupno dvije minute te su svi podaci sinkronizirani s Instagram profilom. Ipak, donosimo grafički prikaz glavnih razlika između dvije mreže. 

 
Je li Threads besplatan? 
Dobra vijest za sve one koji žele postati dio svjetske zajednice – Threads je u potpunosti besplatan za korištenje! Kao i ostale društvene mreže, koristi informacije o korisnicima za kreiranje algoritma, ali svaki korisnik može odabrati želi li svoj profil ostaviti otvorenim ili privatnim.