5 načina kako povećati organski doseg na društvenim mrežama 22.11.2023.

U današnje digitalno doba, prisutnost na društvenim mrežama postala je ključna za uspjeh mnogih brendova i pojedinaca. Međutim, kako se algoritmi često mijenjaju, povećanje organskog dosega može predstavljati izazov. Kako bi vam pomogli, donosimo pet efikasnih načina kako unaprijediti vašu prisutnost na društvenim mrežama! 

1.       Stvarajte kvalitetan sadržaj 
Zamjena za kvalitetan i zanimljiv sadržaj ne postoji i on je preduvjet za privlačenje publike na vaš profil. Kao što znamo, društvene mreže su odavno postale izvor zabave, pa korisnici traže sadržaj koji će ih opustiti i zabaviti. Kreirajte vizualno atraktivan i informativan materijal koji će privući pažnju vaše ciljane publike. Dodatan savjet: trenutno su Reelsi opcija koja je najgledanija na svim platformama društvenih mreža i može značajno povećati broj pregleda. Trudite se pratiti popularne trendove, kao što su filteri ili glazba koja je trenutno najkorištenija, kako bi dodatno povećali broj pregleda.

2.       Objavljujte u vrijeme kada su pratitelji najaktivniji 
Istraživanje kada je vaša ciljna publika najaktivnija može znatno povećati organski doseg. Različite društvene mreže imaju različite dijelove dana kada su pratitelji najaktivniji i kada je optimalno vrijeme za objavu. Na internetu je moguće pronaći brojne savjete kada objaviti objavu na kojoj mreži kako bi ju vidio što veći broj pratitelja. Uložite malo vremena u istraživanje popularnog vremena za objavljivanje jer će vam se trud sigurno isplatiti!

3.       Surađujte s influencerima 
Suradnje s drugim korisnicima na društvenim mrežama ili popularnim influencerima mogu donijeti obostranu korist. Razmjena tagova, zajedničke objave ili interakcija putem komentara mogu proširiti vidljivost vašeg profila. Ova međusobna podrška može rezultirati novim pratiteljima i povećanim organskim dosegom.

 
4.       Pozivajte pratitelje na „akciju“ (ali i odgovarajte na njihove upite) 
Društvene mreže su dvosmjerni kanal komunikacije. Trudite se u vašim objavama postavljati pitanja i poticati dijalog s vašim pratiteljima. Ne zaboravite i redovito odgovarati na te komentare ili poruke koje dobivate povratno. Što je veći nivo angažiranosti, to će više algoritmi prepoznati vašu aktivnost i povećati prikazivanje vaših objava.

5.       Budite aktivni i prisutni 
Na društvenim mrežama je vrlo važno biti redovit i brzo reagirati na novosti ili na promjene. Uhvatite priliku za boljom vidljivošću tako što ćete u svoju strategiju objava uklopiti najnovije teme koje korisnici prate. Također, olakšajte si objavljivanje na način da radite raspored i planirate objave unaprijed. Višak objava u trenutku kada imate pregršt materijala nije na odmet, ali nemojte si dozvoliti duža razdoblja bez objava. 

 
Jedinstvena formula za postizanje dobrih rezultata ne postoji, već iza toga stoji puno ulaganja i truda. Želite li ipak postići dobre rezultate u kraće vrijeme, razmislite o oglašavanju. Znate li da samo oglašavanje stranice povećava organski doseg objava? Javite nam se ako imate pitanja ili želju za suradnjom!