5 alata za marketing na društvenim mrežama 18.05.2023.

Svi koji rade sadržaj za društvene mreže znaju koliko je zahtjevno istovremeno biti kreativan i stvarati kvalitetan materijal, na vrijeme objaviti i pratiti njegove rezultate. Izdvojili smo 5 aplikacija koje mi koristimo u svakodnevnom radu na društvenim mrežama. Ove aplikacije ne mogu zamijeniti kvalitetne kreatore sadržaja i social media managere, ali olakšavaju svakodnevne i rutinske zadatke te osiguravaju vrijeme za kreativan rad. 

1. Tailwind 
Tailwind je aplikacija čiji je glavni fokus na stvaranju i zakazivanju sadržaja za društvene mreže ili e-mail marketing. Veoma je intuitivna za koristiti i svatko tko je jednom koristio Meta Business Suite znat će se ubrzo snaći. Omogućava povezivanje računa na Facebooku i Instagramu te spajanje liste mailova za slanje newslettera. Najviše pomaže u generiranju ideja za sadržaj – moguće je stvoriti personalizirani marketinški plan za brend koji kroz određeni vremenski period predlaže kreativan sadržaj. Aplikacija omogućava jednostavniji dizajn fotografija i grafika te zakazivanje i optimizaciju objava.

Foto: Screenshot


2. PhotoRoom AI Photo Editor 
Jeste li ikada snimali product fotografiju i shvatili da više nemate dobre pozadine? PhotoRoom Photo Editor olakšava posao svima onima koji su umorni tražiti nove pozadine i ideje. Dovoljno je fotografirati određeni proizvod ili osobu i jednostavno obrisati pozadinu. U aplikaciji su ponuđene mnoge pozadine uz pomoć kojih se dobije originalna i zanimljiva fotografija. Ovaj editor ima i svoju mobilnu aplikaciju. 

3. Buzzsumo 
Buzzsumo kombinira istraživanje tržišta, trendova i influencera s monitoringom sadržaja koji stvaramo kako bi rezultati bili optimalni i zadovoljavajući za klijenta. Iako je cilj stvarati kreativan sadržaj, ova aplikacija se nikako ne oslanja na nagađanja – njezina predviđanja temelje se na istraživanjima i statističkim podatcima. Moguće ju je povezati sa svim društvenim mrežama koje brend koristi i sa web stranicom kako bi se optimizirao SEO. Za sve one koji stvarno žele uspješne kampanje, ovo je jedna od najboljih aplikacija na tržištu. 

4. Keyhole 
Keyhole je još jedna aplikacija koja prati vodeće trendove i analizira trenutno stanje društvenih mreža brenda, ali njezin glavni fokus je na praćenju vodećih heštegova i stvaranju novih. Naime, uz pomoć ove aplikacije jednostavno je dobiti savjet o tome kako napraviti hešteg za svoj brend i istaknuti se, ali i koji su vodeći influenceri za određenu publiku. Zanimljiva mogućnost koja nudi je uspoređivanje rezultata konkurentskih brendova.

Foto: Screenshot


5. Visme 
Iako smo već pisali koliko je Canva uložila u svoju nadogradnju, postoje i drugi grafički alati uz pomoć kojih se mogu napraviti kvalitetni materijali. Visme je aplikacija za stvaranje prezentacija, inforgrafika, grafika za društvene mreže ili bilo kojeg drugog slikovnog sadržaja. Prilično je intuitivna i jednostavna za korištenje i odlična je zamjena za Canvu ako vam dosadi ili su vam potrebne nove ideje za stvaranje sadržaja.